• MyVita witamina K2 MK7 forte 100 MCG 250 T

Symbol: M403

MyVita witamina K2 MK7 forte 60t

67.13
Wysyłka w ciągu 24h
Cena dostawy 4.43
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
List e-commerce 4.43
Paczka 48 odbiór w punkcie 8.5
Paczkomat Inpost 9.99
Kurier Pocztex 48h 10
Paczka 48 odbiór w punkcie (Pobranie) 12
Kurier DPD 12
Kurier Pocztex48 (Pobranie) 13
Kurier DPD Pobranie 15
Dostępność 20 szt.
Waga 0.02 kg

MyVita witamina K2 MK7 forte 250t

 

 

Witamina K2 aktywuje dwa białka zwane " białkami macierzy GLA" oraz osteokalcyne które aktywnie wiążą wapń i przyczyniają się do budowy i utrzymania zdrowia kości. Witamina K2 może poprawić zdrowie kości i zmniejszyć ryzyko osteoporozy oraz wpływa korzystnie na zdrowie zębów.

Niedostateczny poziom witaminy K2 prowadzi do zmniejszonej gęstości mineralnej kości, głównego czynnika ryzyka wystąpienia osteoporozy i nadmiaru wapnia w ścianie tętniczej, co zwiększa ryzyko choroby serca.

Najbogatszym źródłem naturalnym K2 to tradycyjne japońskie danie natto z fermentowanych ziaren soi i bakterii Laseczki siennej (Bacillus subtilis), który stanowi niezwykle bogate źródło naturalnej witaminy K2 MK-7, jej używanie w północnej Japonii zostało powiązane ze znaczącą poprawą stanu zdrowia i wytrzymałości kości.

Do przyczyn niedoboru witaminy K należy zaliczyć:

  • nieróżnorodną dietę
  • spożywanie sztucznych tłuszczów trans
  • stosowanie pestycydów i nawozów sztucznych do wytwarzania żywności
  • spożywanie jedzenia śmieciowego ("Fast Food") i dużej ilości mrożonej żywności
  • spożywanie produktów z drobiu, świń i bydła hodowanego w zamkniętych budynkach i karmionych paszami (tylko zwierzęta jedzące trawę przetwarzają witaminę K1 na K2 MK-4 co w rezultacie spowodowało jej brak w podstawowych składnikach diety takich jak masło, jaja, sery i mięso)
  • zwiększenie spożycia sztucznej żywności i pustych kalorii kosztem naturalnej świeżej żywności
  • nadużywanie antybiotyków przez ludzi oraz antybiotyków i sterydów w hodowli zwierząt (tworzy to coraz więcej bakteri odpornych na antybiotyki które niszczą dobrą flore bakteryjną w jelitach)
  • używanie leków przeciwzakrzepowych (np. warfaryny i pochodnych kumaryny), choroby pęcherzyka żółciowego i choroba Crohna

Zazwyczaj leczenie przeciwzakrzepowe następuje aby uniknąć stanów zagrażających życiu i zdrowiu. Wysokie spożycie witaminy K zakłóca działanie leków przeciwzakrzepowych. Pacjentom którzy są leczeni warfaryną lub innym lekiem który jest antagonistą witaminy K, nie zaleca się w związku z tym spożywania produktów bogatych w witaminy K. Najnowsze badania wskazują że najlepszym wyjściem jest połączenie witaminy K z lekami przeciwzakrzepowymi żeby ustabilizować INR (międzynarodowy współczynnik znormalizowany, wy standaryzowany współczynnik czasu krzepnięcia osocza po uwapnieniu).

Skład: witamina K2 (menachinon-7 z soi) 100mcg. Składniki pozostałe: celuloza i sól sodowa karbosymetocelulozy (substancje wypełniające), sorbitol (substancja wiążąca), sole magnezowe kwasów tłuszczowych i dwutlenek krzemu (substancje przeciwzbrylające).

1 tabletka zawiera 100mcg witaminy K2 MK-7 - 133% dziennego zapotrzebowania.

Produkt zawiera soję.

Sposób użycia: 1 tabletka dziennie. Popić wodą. Nie przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się kobietom w ciąży, karmiącym oraz dzieciom.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia